Angyalok

by Bardócz L. Csaba

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    800 HUF  or more

  You own this

   

1.
Tölts a pohárba, lány, még egy kis bort, hadd felejtsem el mi oly régen volt: hogy felpróbált egy felhőt a meztelen Hold, hogy homorú szívem a szomorú réten kifolyt s beszívta a föld őt, mint kedvem a bort. De hátha lesz még egy szívem, olyan, mint a Hold, meztelen, távoli, és oly nagyon elvarázsolt. Tölts a pohárba, lány, még egy kis bort, hadd felejtsem el mi nem régen volt. Hints a szemembe, lány, holdvilágport, hogy találjam meg a rétet hol szívem kifolyt s beszívta a föld őt, mint kedvem a bort.
2.
ég alatt hó hó alatt jég jég alatt tó a tóban egy hal a halban egy csodaszép hófehér ház a házban egy fal a falon egy kép a képen egy tó felette jég felette hó felette ég felette máz szerette négy feledte száz
3.
Én már nem dobálok követ a tóba, csak emlékezem a nem is oly régre, és megnézem, hogy milyen mélyre süllyedtek és hova, és hogy mennyire volt a víz velük mostoha. Ó, vajon gyengéden bántak-e ők a tónak csendjével? Vagy most már nem hajíthatok többé mert a szívem nem visz rá? Vagy a köveim váltak köddé, ahogy a szavaim jártak…? ...és a tó partján, hátamon fekve, a szívem átadom és reménykedve várok; várok és csak várok, mígnem magam is egy kővé válok... Én már nem dobálok követ a tóba, de vajon lesz-e majd aki követ a tóba?
4.
Testben a szobámban otthon, a kávéház teraszán lélekben, vadonatúj szomjamat oltom, és mérem a pillantást években; de sajnos nem az Ön szemén... Testben a kávéház teraszán, egy virágos mezőn lélekben, szalmakalapom eldobom lazán és nézem a sok lepke szétrebben; de sajnos nem az Ön egén... Testben egy virágos mezőn, a szobámban otthon lélekben, régi-új szép szeretőm elrejtem ebben az énekben; de sajnos nem az Ön nevén...
5.
Álmodom? Nem álmodom? Vagy nem áll módomban ezt látni? Szeretem? Nem szeretem? Vagy csak képzeletem – bármi? Akárhogy is legyen, akárhogy is legyengülök, mindegy-padra le nem ülök várni; mintegy nem vagyok ott, ahol az érzés nem ad okot szállni és-vagy relaxálni. Ami hajt, remélem kihajt egyszer végül, növekszik majd szépen, és vegyszer nélkül. Álmodom? Nem álmodom? Vagy álmodóm álmodom?
6.
Szédülés 01:36
Hulló csillagok az égen, a szobában vonós szerenád, egy pohár rizling a kezében, ha táncolna, nem is csodálnád. Kedve támadt, valóban, keringőzni, ám ez pár nélkül- mint szélcsendben gyors hajóban... A bortól viszont kissé szédül legalább, hát ez is valami, ha már nincs kisasszony kit forgatni s kinek bevallani halkan, tánc közben, így alkony után, hogy szívesebben veszi ha a szédülést nem a jó bor, de egy ilyen finom nő teszi, amikor szívből csókol.
7.
Egy újabb álomtalan nap, ó, minden új nap egyre álomtalanabb, csupán az emlékek szíve dobog, és Isten tudja még meddig fog, hiszen álmaim hiánya halálom tükre. Álmaim hiánya halálom tükre, drága szívem, vigyázz a betűkre.
8.
Ebédidő 01:14
Agyam egy gondolatot naponta kiránt, mialatt szívem hozzá egy érzést főz Maga iránt, csipetnyi emlékkel fűszerezve és bő képzelettel. Remélem pont ilyen ebédet kívánt.
9.
Kezit csókolom, kérek egy retúrt a 2003-as évbe. Mondom kép, zene, London, kék szeme, s mire az üveg bort kibontom, már látom a nyári őszt a Richmond Park fái közt, s benne, mintha ez nem is lenne múlt, úgy elpirult... Kezit csókolom, kérek egy retúrt a 2003-as évbe. London, könny, levél, dombon őz, remél, s hogy nevét halkan kimondom, már érzem a régi tüzet és ó, mily boldog száműzetés bennem, mintha ez nem is lenne múlt, úgy kivirult... Kezit csókolom, ismét én vagyok. Árulja el nekem, kérem, veszélyes, ha mégis csak egy útra kérem?
10.
Egyszer azt álmodtam, hogy egy lány azt álmodta, hogy álmában egyszer narancsnak nézte a Napot, és persze jól belé is harapott. Azóta a mosolya fűti a szívét annak aki látja, azóta a mosolya a bús szerelmes téli kabátja. Azóta a szavai betakarják az otthontalant, azóta a szavai egy végtelen nyári kaland. És a csókja, mint a Nap, lángra gyújt, ha lángra kap.
11.
Mégis vannak angyalok a Földön, itt benn érezni lehet a szárnyakat, miket mindig éjjel adsz kölcsön. Mégis vannak angyalok a Földön, hiába jársz gyalog, szemed és hangod elárulják rögtön. Mégis vannak angyalok a Földön, most már én is elhiszem, ha csillagillatú vizen drága perceim Veled töltöm.

about

Az albumon hallható dalok 1997 és 2004 között íródtak. A hangfelvételek Vácon készültek, 2016-ban. A lemezborítón Bardócz Attila (igen, ő a bátyám 🙂 fényképe (részlet) látható.

credits

released October 19, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Hungary

Bardócz L. Csaba derűs- boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír és énekel, gitárra kitárva. Koncertjein szívesen mesél és örömmel beszélget.

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account