We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Angyalok

by Bardócz L. Csaba

/
  • Digital Album
    Streaming + Download

     

    You own this

1.
Egy újabb álomtalan nap, ó, minden új nap egyre álomtalanabb, csupán az emlékek szíve dobog, és Isten tudja még meddig fog, hiszen álmaim hiánya halálom tükre. Álmaim hiánya halálom tükre, drága szívem, vigyázz a betűkre.
2.
Kezit csókolom, kérek egy retúrt a 2003-as évbe. Mondom kép, zene, London, kék szeme, s mire az üveg bort kibontom, már látom a nyári őszt a Richmond Park fái közt, s benne, mintha ez nem is lenne múlt, úgy elpirult... Kezit csókolom, kérek egy retúrt a 2003-as évbe. London, könny, levél, dombon őz, remél, s hogy nevét halkan kimondom, már érzem a régi tüzet és ó, mily boldog száműzetés bennem, mintha ez nem is lenne múlt, úgy kivirult... Kezit csókolom, ismét én vagyok. Árulja el nekem, kérem, veszélyes, ha mégis csak egy útra kérem?
3.
Ebédidő 01:14
Agyam egy gondolatot naponta kiránt, mialatt szívem hozzá egy érzést főz Maga iránt, csipetnyi emlékkel fűszerezve és bő képzelettel. Remélem pont ilyen ebédet kívánt.
4.
Szédülés 01:36
Hulló csillagok az égen, a szobában vonós szerenád, egy pohár rizling a kezében, ha táncolna, nem is csodálnád. Kedve támadt, valóban, keringőzni, ám ez pár nélkül- mint szélcsendben gyors hajóban... A bortól viszont kissé szédül legalább, hát ez is valami, ha már nincs kisasszony kit forgatni s kinek bevallani halkan, tánc közben, így alkony után, hogy szívesebben veszi ha a szédülést nem a jó bor, de egy ilyen finom nő teszi, amikor szívből csókol.
5.
Mégis vannak angyalok a Földön, itt benn érezni lehet a szárnyakat, miket mindig éjjel adsz kölcsön. Mégis vannak angyalok a Földön, hiába jársz gyalog, szemed és hangod elárulják rögtön. Mégis vannak angyalok a Földön, most már én is elhiszem, ha csillagillatú vizen drága perceim Veled töltöm.

about

Az albumon hallható dalok 1997 és 2004 között íródtak. A hangfelvételek Vácon készültek, 2016-ban. A lemezborítón Bardócz Attila (igen, ő a bátyám 🙂 fényképe (részlet) látható.

credits

released October 19, 2016

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account