We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Bizonyos f​é​nyben

by Bardócz L. Csaba

supported by
/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    600 HUF  or more

  You own this

   

1.
Valaki titokban naponta belőlem levág egy jó darab érzést. Valaki ezután ami még megmaradt visszacsomagolja szépen, és hűtőbe rakja még azt is, hűtőbe rakja még azt is. Valaki titokban ráírt egy dátumot, szavatosság mintha lenne. Valaki ezután kegyetlen törölte a származási helynek kódját, de bizonyos fényben még látszik, bizonyos fényben még látszik.
2.
Tudományos nem, de fantasztikus volt; a nincs harag mögött már algás ideje szénbundában tombolt a nem. A szív egy kiköpött gombholdon át nézte a békétlen tort; gyufával kézben hajszál-hídon, egy, két, há’ között.
3.
4.
Törülközővel a vállán, bólogat tolvaj félelem; ül idegen, pályán, jóra fogadni képtelen. Háromszázhatvan fokban villogtat deltás sérelem; hunyoríthatsz te jobban, hiába mind elégtelen. Sípszóra vár egy süket vén szív, kívül mohás kő, belül frottír törülközővel a vállán, bólogat tolvaj félelem; ül idegen, pályán, jóra fogadni.
5.
Kopogásban igen jártas szemével bontatlan álmokból hangolt napon át, kattogva nézte a természet őszi tárlatát. Csodálta a nyugodt, vérzékeny lombokat, s gondatlan vágyakból karcolt lapon át suttogva mérte a költészet égi párlatát dobogásban régen jártas szívében, romlatlan emlékbe hantolt figurát
6.
Vetődés (free) 01:39
Szúrd át, tépd ki, hadd fájjon! Dobd fel, üsd meg, hadd szálljon! Hová vetődtél, édes angyalom, ilyen erős szélben? Kapd el, tűzd ki, hadd várjon! Vedd le, fújj rá, hadd váljon! Hová vetődtél, édes angyalom, ilyen erős szélben? Hozzám szegődtél, szívem és dalom már nincs veszélyben.
7.
Álmodat hívod bárhová írod tükörbe nézel fű görbe ésszel már borzong a szíved a korzón kicsíped jöjj be kiáltod közbe áldott egy álmodat írod bárhova hívod tükörbe nézel a fű görbe ésszel már borzong a szíved a korzón kicsíped jöjj be kiáltod közbe áldott egy reggel álmodat írod vagy éled vagy írod vagy éled vagy írod vagy éled vagy írod és éled? Álmod feléled.
8.
A szív egy hőlégballon, a könny kidobott súly; a szó, bár csak én hallom, erősen kopott, mégis új. A szél előtt bevallom, máris rabul ejt a táj; a szem útját megvarrom, édes káprázat, mégis fáj. A szív egy hőlégballon, a dal kidobott súly; a könny, a dal, mind-mind kidobott súly.
9.
Ébren vagyok, éjfél után, holtponton túl; ez egyáltalán nem szokatlan, csak Teveled új. Várom, és nem csípem magam, hogy hozzám bújj. Ébren vagyok, fél éj után, pontholdon túl. Igyál talán, szem oltatlan levelet fúj. Zárom égen szívem, ha van hozzá új három évem.
10.
Descend 02:06
Do not look to your left, unless you've grown bereft of all he bars around, pressing you from inside. Do not look for a sign, unless you feel some divine winds blowing around, leading you from inside, so descend look to find look to see what you've left behind you should never have, you should ever have. Descend into your mind, into the sea of that genuine kind you used to have, and you may still have to find Descend, so one day you may ascend.

about

A hangfelvételek Vácon készültek és Magyarkúton szépültek 2017-ben.
Ez utóbbiért köszönettel tartozom Borsay Levente hangkozm(et)ikus barátomnak, ahogy Gyenes Péter fes(s)tőművész barátomnak is, akinek Este Veránkán című alkotása (annak egy részlete) borítja a lemezt.

credits

released September 1, 2017

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account