Dalok a Váci Értéktárból

by Bardócz L. Csaba

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    500 HUF  or more

  You own this

   

1.
Az első tréfásnak szánt éjszaki dal nem jő könnyen új fordulattal. Ne is várd Ne is bánd. A belső féktáv szép álmaiddal megnő ha közben néhány meg is hal. Ne is bánd Ne kívánd.
2.
Így harminc fölött az ember mögött már annyi minden van, pont nem hiányzik a bizonytalan. Hiába romantikus, hogy egyszer ritka, máskor dús ez a drága szívverés, harmincon túl ez édeskevés. Szólj már valamit, egy szót, mi nem vakít! Legyek tőle szomorú, csak csalódott ne. Így harmincon túl a magány egyre mélyebben szúr, rózsát még a türelem terem, elhagytam már rég, amit Te nem. Mondj már valamit, ami megszabadít! Legyek tőle szomorú, csak csalódott ne. A szomorúság gyilkosa a reménynek, ám a csalódás a hitet öli meg.
3.
Régen jártam ott, szívem, az ösvény, ki tudja már melyik álomkép-íven visz a titkos tölgy alá. De néha mégis arra ébredek, ágyamból a csillagok tölgyfalevelek- -ben újra láthatom Örülök, szívem -szemed, s finom tündérválladon a szárny egy csóktól megremeg. Régen jártam ott, szívem, a tölgyfa, ki tudja már, éji leveleiben tündérszárnyat nem talál. De néha mégis azzal alszom el, ágyamból, álmomból hangod ébreszt fel, tündérénekkel.
4.
Az erkélyen 02:39
Mézes-pálinkás teámból kortyolva az erkélyen várom a dalt, bújjon elő madárból, szélből, és mondja el mit akart. Édes-pirulós babámra gondolva az erkélyen írom e dalt, bújjon elő mosolygó szemből, és kacagjon ameddig tart ez a keresem-várom- -múltban találom élet, ez a szeretem-félek- -jövőt nem élek álom.
5.
Viccnek álcázva mondtam - Aludj ma itt - és reméltem, hogy most az egyszer komolyan veszed és nem érted a tréfát. Viccen átlátva mondtad - Ez nem segít - és remélted, hogy megöregszel egy éj alatt, hogy lejárasd a tréfát. Viccem átázva dobtam, és könnyeid nem értem, hogy miért is fekszel a Hold felett, és én Veled...

about

A hangfelvételek a Váci Értéktárban készültek 2012-ben. A lemezen Gyenes Péter barátom pasztellképe (részlet) látható.

credits

released February 2, 2014

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Hungary

Bardócz L. Csaba derűs- boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír és énekel, gitárra kitárva. Koncertjein szívesen mesél és örömmel beszélget.

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account