We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Ki lehetn​é​l Te, ki Te volt​á​l

by Bardócz L. Csaba

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    700 HUF  or more

  You own this

   

1.
Nemdebár 02:00
Törzshelye a nemdebár, titkos, mint a virradat; sebhelye új sebre vár, biztos itt, a szív alatt. Szerelme egy fában él, őrzi halott bosszú; gyökerének lába kél mikor az éj túl hosszú. Dalokat ír, búsakat, énekli a Holdnak; szívén rozsdás új lakat, kulcsa régen volt csak. Törzshelye már névtelen, minden fala mállik; könnyű szava kérve leng, meztelen a vállig.
2.
Tündérmosoly (free) 01:38
Van egy tündér, aki tulipánok közt él, és boldog vagy, hogy mosolyának ütköztél. Ó, milyen finom találkozás, ó, igen... ...és ez a tündér a tulipánok között vajon boldog-e, hogy mosolyodnak ütközött? Ó, milyen finom találgatás, ó, igen, vagy nem?
3.
Lány fűben, gitárral. Kortárs, természetes. Ma itt, utoljára, a pillanat kedvére les. Szoknyája égbolt, mosolya mágnes, blúza egy pipacs, hangja egy régvolt nem múló feldúló ének. Lány fűben, gitárral. Kortárs, természetes. Ma itt, utoljára, a pillanat kedvére les hű patak mellett. Cipője boldog, hajában álom, szemében rejtett kigyúló lehulló fények. Lány fűben, gitárral. Kortárs talán még. Kikiáltási ára: végtelen vagy ajándék.
4.
Az erkélyen (free) 02:36
Mézes-pálinkás teámból kortyolva az erkélyen várom a dalt, bújjon elő madárból, szélből, és mondja el mit akart. Édes-pirulós babámra gondolva az erkélyen írom e dalt, bújjon elő mosolygó szemből, és kacagjon ameddig tart ez a keresem-várom- -múltban találom élet, ez a szeretem-félek- -jövőt nem élek álom.
5.
Vállad olyan puha, hogy szégyenében lesüti szemét a moha, vállad olyan puha. Szemed fénye oly meleg, hogy a nyári Nap már nem is tűz, csak kerek, szemed fénye oly meleg. Súgja magának a darázs -látva derekadnak ívét- micsoda blamázs, magának a darázs-nak. Térded finom kalácsa -a pékmester álmában jönne, hogy a száját tátsa, oly finom térded kalácsa. A gyöngysor kissé zavarodott, érzi, a szereposztás a Te nyakadon fordított, ezért kissé zavarodott. Ajkad olyan édes, hogy kívánom még a hátam közepére es, ajkad olyan édes. Szíved, ha énekel, mélyen alvó szívem új életre kel, szíved mikor énekel.
6.
Felhőnfutó (free) 01:15
Amióta megöleltem, felhőnfutóvá lettem. Ó, csak ki ne csússzon lábam alól, míg a szívem vígan dalol; Ide süss!-t kiált a Napnak, repülők mind felkacagnak, s mire a Hold a helyére ül, szívem kék álomba merül. Hajnalban már szalad újra, felhőréten vígan fújva dalait a szenvedélynek, magasságnak és a mélynek. S ha felhőtlenné válna az ég, tudni fogom itt a vég; mert amióta megöleltem, felhőnfutóvá lettem.
7.
Törülközővel a vállán, bólogat tolvaj félelem; ül idegen, pályán, jóra fogadni képtelen. Háromszázhatvan fokban villogtat deltás sérelem; hunyoríthatsz te jobban, hiába mind elégtelen. Sípszóra vár egy süket vén szív, kívül mohás kő, belül frottír törülközővel a vállán, bólogat tolvaj félelem; ül idegen, pályán, jóra fogadni.
8.
Angyalok (free) 03:04
Mégis vannak angyalok a Földön, itt benn érezni lehet a szárnyakat, miket mindig éjjel adsz kölcsön. Mégis vannak angyalok a Földön, hiába jársz gyalog, szemed és hangod elárulják rögtön. Mégis vannak angyalok a Földön, most már én is elhiszem, ha csillagillatú vizen drága perceim Veled töltöm.
9.
Új mappa 01:48
Elment a rózsám, elment engem a szívébe, a szívébe. Elmentem én is, elmentem rózsámat szívembe, a szívembe. Új mappa: szerelem Elmentem rózsámat, és Ő engem; elmentjük egymást, ezt nevezem Új mappa: szerelem

about

A hangfelvételek 2019 első felében készültek Vácon, a V'14 Galériában, melyért köszönettel tartozom Iványi Irénnek és Iványi Károlynak. Ezenkívül köszönöm Mester Borinak, hogy "kölcsönadta" Far away so close című grafikáját.

credits

released May 14, 2019

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account