We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Álmod fel​é​led

by Bardócz L. Csaba

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    1,000 HUF  or more

  You own this

   

1.
Szövendő (free) 02:05
Álomból szövi a dalt, ikrek a szó és az ének, szárnyasítja a kart a jövendőbelijének. Életből meri az álmot, tükre a napnak az éj, lázasítja a bárdot a szövendő lenge mély álomból szövi a dalt… álomból szövi a dalt, életből meri az álmot, álomból sző viadalt.
2.
Háromszor 02:07
Háromszor indultam, háromszor álltam meg; háromszor néztem vissza, háromszor bántam meg; mert hiába néztem, hiába vártam; hiába kértem imába zártan, az egészt a részben nem találtam.
3.
Éjféli dal (free) 01:28
Éjféli dal szívemben zeng, szívemben zeng és élni akar. Hajnali fény szememben nő, szememben nő egy árva remény, éjféli dalból.
4.
Inni a borra a dalba való a tűz. Égbe a múltba a szemrevaló a lány. Törni a szívni a füstbe való a kép. Enni a fülbe az útravaló a szó. Űzni való a szélbe való a jóravaló a kézbe való a borravaló a dalba való a tűz.
5.
Hullámos papagáj, beszélő tenger; ablak fehér bottal titkokat ver, hártyára, dobra. Kialudt lámpazöld, féktelen zebra; talpalatnyi élet, úgy szeress ma álomból tépve.
6.
Új tánc 02:11
ha kéket szelnél ráncot vernél ha szépet mernél ha táncot ropnál csókot lopnál ha láncot dobnál ha kéket szelnél ráncot vernél ha szépet mernél új táncot nyernél
7.
Álmodat hívod bárhová írod tükörbe nézel fű görbe ésszel már borzong a szíved a korzón kicsíped, jöjj be kiáltod közbe áldott egy álmodat írod bárhova hívod tükörbe nézel fű görbe ésszel már borzong a szíved a korzón kicsíped, jöjj be kiáltod közbe áldott egy reggel álmodat írod vagy éled? Álmodat hívod. Álmodat írod. Álmod feléled.
8.
Túl a szón (free) 03:08
Túl a szón, ég a táj a szívben tűz a csend rám, fény a vízben. Látom is magamat látomás fa alatt. Túl a szón, Ég a táj a szívben. Látom is magamat látomás fa alatt.
9.
Felejtsd el –súgja az ész, de sóhajt a szív –van még egy rész; és nem elég nagy az ész tenyere, a szív száját, hogy befogja vele. Engedd el –mondja az ész, de kiált a szív –hová mész?! Ó, nem elég nagy az ész tenyere, a szív száját, hogy befogja vele. Fogadd el –a lélek így szól, és a szív erre –így lesz jól.
10.
Szabad (free) 01:14
Ki, mint kacag, úgy szeret, ki, mint csókol, úgy nevet. Ki, mint gyászol, úgy ölel, ki, mint ragaszt, úgy tör el. Ki, mint ébred, úgy nevet, ki, mint álmod, úgy szeret. Ki, mint támaszt, úgy dől el, ki, mint éltet, úgy ölel. Ki, mint játszik, úgy szeret, ki, mint veszít, úgy feled. Ki, mint ragyog, úgy ölel, ki, mint bújik, úgy jön el. Ki, mint szabad, úgy szeret, ki, mint szeret, úgy szabad.
11.
Gát 02:36
Találd ki végre, napra vagy jégre, találd ki végre, zöldre vagy kékre, a határt mi végre írod át? Találd ki végre, babra vagy vérre, találd ki végre, Földre vagy Égre, a határt mi végre írod át? szavakba ragadva izzó nyelved a gát.
12.
Hazatalál 01:03
...és kérdi a madár: Mit keres itt, ahol még az ember se jár? ...és mondja az ember: Nyugalmat, békét, és Istent, Ő mindig vár; de nyugodtan beszéljen anyanyelvén, az emberét unom már... Csip-csivít, csirr-csivít, csip-csirr-csivít -így válaszol a madár. Én is örvendek – szól az ember, és boldogan hazatalál.
13.

credits

released March 24, 2020

A hangfelvételek Keszthelyen, a Send me close to the Oh -ban készültek, 2020 tavaszán. A lemezt Gyenes Péter barátom zebegényi pasztellképe (részlet) borítja.
* A nappali ablakából 🙂.

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account