We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

BLCS &

by Bardócz L. Csaba

/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    900 HUF  or more

  You own this

   

1.
Tollamat fogja három ujjbegyem, mit rajtok át Isten küld, úgy legyen. Sem papíron, sem életben nem létezik véletlen. Néha mintha csupán a rím vezetné derűs-borús soraim. Életben és papíron minden úgy lesz, ahogy megírom.
2.
A völgyben aludtam el, és dombtetőn ébredek most érzem, hogy valamit álmomban lent hagytam, elhagytam valamiért. Az útról mindössze csak egy árva kép maradt: ülünk szekéren, mosolygó-meglepett bizsergő-boldogan. Szembesütkérez a Nap, és finom kezedben él; érzem, hogy valakit álmomban felvettem, elvettem valakiért; ki lehetnél Te, ki Te voltál.
3.
Szúrd át, tépd ki, hadd fájjon! Dobd fel, üsd meg, hadd szálljon! Hová vetődtél, édes angyalom, ilyen erős szélben? Kapd el, tűzd ki, hadd várjon! Vedd le, fújj rá, hadd váljon! Hová vetődtél, édes angyalom, ilyen erős szélben? Hozzám szegődtél, szívem és dalom már nincs veszélyben.
4.
What a view to behold now, what a time to be smiled at, what a way to be told how, what a play to be shown that Chance will always stand a chance against your will. What if You had the mindset of a wa/ondering heart now, what if You were a blind bet with the game showing us how Chance will always stand a chance against your will.
5.
Some mornings I miss You like the morning after the night we kissed for the first time, love was a dark horse then... Some nights I miss You like the night before the morning we woke up for the first time, love was a free bird then... I do not comprehend, I do not wish to, I do not want to end, but then I miss You now and then, now and then, now and then Now is then.
6.
She’s so fond of drawing portraits, attention – not so much; armed with a book, a red pencil and a truly wonderful touch. Trams are her favourite ground, natural lights and all, faces blessed with unusual features are likely to fall. How original and true are the stories they tell with their eyes and wrinkles, through the magic spell of the girl on the tram with a red pencil.
7.
Hol volt, hol nem, volt egyszer egy holland csillagász, Nap van de Holdisch volt a neve, üvegből volt az egyik szeme. Egyik éjjel van de Holdisch, csillagok közt elmerülve, különös jelenséget látott: az égben volt szerelme állt ott, csillagról csillagra repkedve, csak úgy szikrázott a kedve! Töltött gyorsan szép pohárba finom bort, gondolta hátha... leült ég alá van de Holdisch, és még az eget nézi most is. Hol volt, hol nem, volt egyszer egy holland csillagász, Nap van de Holdisch őkegyelme, az égbe szállt a volt szerelme.

credits

released September 18, 2023

Fotó-báj: Mészáros Annarózsa

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account