We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

Fenn, a m​é​lyben

by Bardócz L. Csaba

supported by
/
 • Digital Album
  Streaming + Download

  Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.

    600 HUF  or more

  You own this

   

1.
Voltam már szíved tücske, fordultam eszed ágában, szédültem hulló levelei közt, míg égbehajlott a vágyam. Zengő szavaknak öltözve tódult a vér ki a számból, ragályos szerek gyűrűjében, ki túlélte, papíron táncol most meglep, felvidít, elborzaszt, vígasztal, részegít, rádöbbent, felkavar, szomorít, kiugraszt, elás, megviccel, földre ment koronát verdeső, verdeső, kiszáradt égő tollam, dobogó szavak csizmáin szívednek tücske voltam.
2.
Legbelül 01:54
Csukd be az ajtót magad után. Menj át a hídon magad után. Ugorj a vízbe magad után. Magadon kívül magad után van minden, magad után van minden legbelül. Ússz ki a partra magad előtt. Válaszd a sziklát magad előtt. Nyisd ki az ajtót magad előtt. Magadon kívül magad előtt van minden, magad előtt van minden legbelül. Nyisd ki az ajtót magad után.
3.
Évszakváltás (free) 02:27
Drága Ősz, te kávébarna, te aranysárga, te rőt, ki a Szélnek halott levelekből terítesz lepedőt, hát újra elhagytál minket, és köddé vált gyönyörű sminked a vakító Télben... Drága Tél, te áttetsző, fehér, te hidegen is ledér idegen, ki a homályos Napnak könnyeit mélyhűtöd az Égben, hát újra eljöttél hozzánk, hogy arcodra fagyjon a szánk, és a szíveink fodra...
4.
Háttal nekem (free) 00:52
Háttal nekem a nap szélén ült, várta, vagy sem, beleszédült, jó, igen. Árva fejem a mélybe zuhant, bánta, vagy sem, vele a lant, jó, nem látta szívem.
5.
Most, hogy a tűz már alig él, most, hogy a csend belőlem űz gúnyt. Most, hogy a szem már nem ígér, most, hogy a kín felhőbe nem ránt a mélybe, fel, a mélybe. Most, hogy az ősz már elítélt, most, hogy a volt esőben főz ént a mélyben, fenn, a mélyben. Most, hogy Ő meg- vár, amíg él, most, hogy a szív belőve meg- gyónt a mélyben, fenn, a mélyben.
6.
Míg életben vagy itt a Földön, az egyes ceruza egyes csak; javítsd meg magad és törlöm, benned él magja a helyes útnak. Be és kilépve az utolsó ajtón, a jegyeket átírom tollal; az ellenőrzőt behajtom, nem sárgul több földi oldal. Élsz még? Láss, érezz, engedd, hogy súgjak; szólj, cselekedj még ma. Ballagás után -ne feledd- nincsen már többé és ha… élsz még, a tudást keresd a szívben, a tudást keresd a szívben.
7.
Hullámos papagáj, beszélő tenger. Ablak fehér bottal, titkokat ver hártyára, dobra, hártyára, dobra. Kialudt lámpazöld, féktelen zebra. Talpalatnyi élet, úgy szeress ma álomból tépve, álomból tépve.
8.
Mérés 01:43
Soha ne mérd magad máshoz; az egyetlen, akihez mégis: tegnapi önmagad. Ahhoz fog mérni az Ég is.

about

A hangfelvételek 2019 első felében készültek Vácon, a V'14 Galériában, melyért köszönettel tartozom Iványi Irénnek és Iványi Károlynak. Ezen kívül köszönöm Benkő Viktornak, hogy "kölcsönadta" az A reményhez című festményét.

credits

released May 14, 2019

license

all rights reserved

tags

about

Bardócz L. Csaba Keszthely, Hungary

Bardócz L. Csaba derűs-boros-tücskös-holdas-tündéres-felhős-szíves-szédülős-tükrös-csavaros-teás-angyalos dalokat ír.
Gitárra kitárva.
Vonaton, kávézóban, kanapén, padon, felhőn. Pardon.
Magyarul, angolul.
Mikor elkezd írni, ő is kíváncsian várja, mi lesz a vége.
Mikor már tudja, hogy mi, szívesen előadja.
A dalok között és után örömmel beszélget.

Fotó-báj:
Ungor Richárd
... more

contact / help

Contact Bardócz L. Csaba

Streaming and
Download help

Report this album or account